Skrue – vinder af FSC Design Award 2014

SKRUE er et tilpasningsdygtigt ophængningsstativ til det tøj, der hverken er helt rent eller snavset. Her kan tøjet hænges op og luftes. SKRUE giver oversigt over tøjet, da armene kan drejes rundt i 360 grader. Armene som tøj, sko, hatte mv. kan hænge på, er udformet med afrundede former, så der ikke laves mærker i tøjet. SKRUE kan også bruges som tørrestativ eller som entremøbel. SKRUE udnytter rummets fulde højde og kan skrues op/ned til forskellige loftshøjder. SKRUE kan slå sine arm ind til siden, så den ikke optager særlig plads, når den ikke er i brug. Alle delene skrues sammen, så SKRUE fylder minimalt ved transport og flytning. Møblet fremstilles udelukkende af FSC certificeret udampet bøgetræ. Jeg har valgt bøg, da det er et hårdttræ med fine fibre, som er velegnet til at lave gevind i. Derudover er bøg hverken udrydningstruet eller dyrt.

”Skrue er et smukt og æstetisk produkt med en legende form, der viser spor tilbage til ældre håndværkstradition. Man får eksempelvis associationer til en høvlebænk og gammeldags skolæster. Designet har desuden en bæredygtig form. Det kan skilles ad og samles igen og igen, og så kan det stå alle steder og sættes op uden en eneste skrue,”
– Dommerpanelets begrundelse til at vælge SKRUE (Tobias Jacobsen, Maria Hørmann, Ditte Buus, Peter Rantzau, Mette Vestergaard samt Simonne Gorju)

“Fuldstændig færdigt, gennemtænkt og flot”
– Tobias Jacobsen

 

Nærmere info om FSC Design Award: http://dk.fsc.org/nyheder.45.1007.htm

Canadisk SKRUECanadisk version af SKRUE. Foto: Morten Bo Johansson 
Canadiske SKRUE dele
SKRUEs delelementer. Her er afprøvet forskellige canadiske træsorter; ahorn, ask, rød eg og bøg. Foto: Morten Bo Johansson 

 

IMG_4800_bIMG_4798_b

IMG_4797_bIMG_4796_bIMG_4795_bSKRUE på Northmodern 2015. Fotos: Fredrik Linge Nygaard
IMG_4503 (1)SKRUE til FSC Design Award prisuddelingen 2014. Foto: Fredrik Linge Nygaard
SKRUE1SKRUE TIL FSC DESIGN AWARD PRISUDDELINGEN 2014. FOTO: FREDRIK LINGE NYGAARD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *